Select Page

LA CERVESERA

FERMENTACIÓ NATURAL

Per la transformació del most en cervesa, el sucres has de ser fermentats, pels enzims del llevat, a etanoal y diòxid de carboni. No afegim cap additiu ni conservant al nostre procés de fermentació natural.

AIGUA

La part més fundamental en un equip d’aigua osmotitzada es la membrana que separa i elimina les substàncies i components desde els més grans fins els més microscòpics, i així aconseguir una aigua més pura.

VARIETAT DE LLÚPOLS

Actualment existeixen més de 90 tipus de llúpols, i això provoca molts dubtes alhora d’elaborar la cervesa. Existeixen llúpols anglesos, alemanys, americans, txecs… etcètera. Molts llúpols aporten aroma y sabor, mentre d’altres ens aporten més amargor.

PROCÉS D’ELABORACIÓ ARTESANA

LES NOSTRES INSTAL·LACIONS

Benvinguts a les nostres instal·lacions, aquí es on fem la nostra cervesa, on barrejem l’aigua, la civada, i les materies primes per la producció del most, i posteriorment dins dels tancs de fermentació hi barrejem el llevat per passar als tancs de maduració i filtració, per finalment embassar la cervesa dins les ampolles i emmagatzemar-les per a la distribució posterior.

LA CERVESA

Ja fa mes de 6.000 anys que la humanitat coneix la cervesa. Els mesopotamis ja fabricaven cervesa. Tenien dues receptes: el pa i la cervesa. Els dos tenien els mateixos ingredients, aigua i cereals. Si a la recepta hi havia més farina que aigua i es deixava fermentar obtenien pa, si hi havia més aigua que farina obtenien cervesa. La fabricació va anar evolucionant a Mesopotàmia i a la resta del món, on es va descobrir simultàniament, fins al 1760 aC que apareix a l’estela d’Hammurabi la primera llei que reglamentava la producció i la venda de cervesa.

La fabricació va anar canviant durant tot aquest temps, canviant l’ús de l’espelta per l’ús del malt d’ordi per a la producció de cervesa. No va ser fins a la romanització de la mediterrània quan es va començar a utilizar el llúpol com a aromatitzant.

L’any 1516, el duc GUILLEM IV de Baviera va redactar una llei on es defini què era la cervesa. En aquesta llei es va definir els ingredients que es podien utilizar a l’hora de la fabricació de la cervesa, era la “llei de puresa”. Els únics ingredients permesos per a la elaboració de la cervesa eren l’aigua, el malt d’ordi i el llúpol. Actualmet aquesta llei encara està vigent i defineix l’estàndard de cervesa a gairebé tot el món.